lauantai 12. joulukuuta 2015

5.-6.12. Koiramessut

Viime viikolla oli Koiramessut. Suvieran pallopaimentajat (eli me!) olivat siellä esiintymässä, meillä oli molempina päivinä kaksi esitystä. Ensimmäinen esitys jännitti kaikkia kovasti, mutta loppujen lopuksi kaikki esitykset menivät ihan hyvin. Koirilla oli hyvin hauskaa ja yleisö hymyistä ja aplodeista päätellen nautti suuresti, joten (vaikka Torsti ja Leppokin pariin kertaan sai pallon puskettua yli aidan tai mentyä niin kovaa pallon kanssa aitaa päin että se meni kumoon) reissu oli onnistunut. Ihmisiä tuntui naurattavan kovasti jos koirilla meni joku liike hassusti, ja Lepon palloilu oli hyvin sujuessaankin naurun ja taputusten paikka. Kaippa tuo pötkylä vähän hassulta näyttää sinkoillessaan jumppapallon perässä... :)

Esiintymässä meitä oli:
Suvi + Torsti (staffordshirenbullterrieri)
Sari + Nasta (belgianpaimenkoira tervueren)
Helena + Luca (australianpaimenkoira)
Maarit + Lilo (bordercollie)
Tiina (minä) + Leppo (welsh corgi pembroke)

Laitan tähän postaukseen parhaat palat Leposta ja pari muuta kuvaa, yhteensä kuvia meidän esityksistä tuli otettua yli 700. Kaikki kuvat on ottanut reissun aikana toiminut korvaamaton "pallopoikamme" ja apurimme, Tero Kuparinen. Kuvia saa klikkaamalla isommaksi.

Tarmokas pötkylä.
Nenä kurtussa. :D
Yhteishaku
Leppoa tuntui välillä hieman jänskättävän messuympäristö, ei mm. meinannut viitsiä tehdä tarpeitaan ulkoilutusalueelle, ja sunnuntaiaamuna messuhalliin päästyä teki stressikakat (=suoli tyhjäksi, oli tavara valmista tai ei) keskelle käytävää. Kiireiset messuasiakkaat vaikuttivat närkästyneiltä kun olimme heidän tiellään keskellä käytävää siivoamassa koiramme kakkoja pois, mutta sitäkin tuli nähtyä tuolla ettei niitä jätöksiä siivottu... Ja kun muutaman sekunnin päästä siitä päältä on jo kävellyt parikymmentä ihmistä niin sotku on koko käytävällä ja kaikkien kengänpohjissa. Onneksi siivouspalvelu oli nopeaa ja tehokasta.
Leppo oli ajoittain kyllä sen verran rento, että torkkui kevythäkissä, ja mm makoili käytävänpielessä rapsuja pyytäen ja ohikulkijoita katsellen:

"Mami rapsuta vähän."
"Ehkä te ihmiset ja koirat rapsuttaisitte?"

Välillä toki piti rapsuttelujen ja herkkujen välissä esiintyäkin.

Lilo <3
"Täält miä tuuuun!"
Kuningatar Nasta emäntänsä Sarin kanssa, vasemmalla Luca ja oikealla
Torsti. :)
Lilon poseerausta lauantain päätteeksi.
Mun oli pidettävä Leppo kiinni suurimman osan siirtymistä esityksissä kun jätkä oli niin innoissaan menossa tekemään hommia. Oli siellä muillakin koirassa "kahvoja" kiinni samanlaisena varotoimenpiteenä, ettei hauvat lähde ennen aikojaan pallottelemaan kun samaan aikaan tai omalla vuorollaan pitäis mennä. :)

Olin kääntänyt Lepon rintamasuunnan jo kolme kertaa sormeni osoitamaan
suuntaan, kun hän olis mieluusti hakenut vähän lähempänä olevan,
Lucalle tarkoitetun pallon. Kuvassa Leppo on selvästi viimein tajunnut mikä
pallo pitää hakea, kun vinkkaa silmääkin. :D
"Lentopalloa?" miettivät muut esiintyjät kun tämän kuvan näkivät. :D
En tiedä, mutta corgillani näyttää olevan teleskooppinen kaula!
Lepon, Lilon ja Lucan yhteishaku.
"Noniin tää on riittävän lähellä, namia kiitos."
Luca palloilee kuin tosimies. <3
Iloinen Torsti tuotuaan pallon putken läpi.

Tykinkuula odottaa omaa vuoroaan häntä vispaten...
"HAU!" ja sillon läks...
...ja täysillä päin. :D Pallohan siis pitäisi kiertää.

Torstin takajarrut pelaa. :)
Toisiksi viimeinen esitys ohi. :)

Viimeinen esitys meni pitkälti samalla kaavalla kuin muutkin. Tässä
kuvassa Helena ja Luca, Maarit ja Lilo ja minä ja Leppo.
Lilo toivoo kovasti namia. :)

Esityksistä jäi kyllä tosi hyvä mieli, kun näki ja kuuli miten ihmiset tykkäsivät. Kai Lepolla on jokin oma pölhö charminsa, kun monet esityksen jälkeen tulivat juttelemaan Suville ja sieltä välillä kuului kuinka "Se corgi" oli hauska/mainio/ihana yms. Muutamia corgeista kiinnostuneita tuli myös ohimennen juttelemaan. Eräs tervehtijä jäi kyllä hyvin mieleen. Nuori nainen oli kävelemässä Suvieran pisteen ohi, ja tuli kysymään minulta että "Onko tää se Leppo?", vastasin hiukan ihmeissäni että juu onhan tämä Leppo, ja hän kertoi että seuraa meidän blogia. Tulin tästä tosi hyvälle mielelle ja kehuin heti miehelle että "Lepolla on fani!" :D Joten sinä, joka sait minut entistä paremmalle tuulelle tulemalla juttelemaan: Kiitos. :)

Palloilutähdet Torsti, Nasta, Leppo, Luca ja Lilo. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti